הכתר עצמו הוא כיסוי שעוטף את השן מכל צדדיה ומטרתו של הכתר היא לשמור על השן ולמנוע ממנה להשבר, להסדק או להתפורר. הכתר מעניק למטופל מצד אחד הגנה על השן ומצד שני תורם לאסטתיקה בחלל הפה.

השימוש בכתרים לשיניים הוא נפוץ מאוד בקרב אנשים שעברו טיפולי שורש, או שבפיהם ניתן למצוא שתל דנטלי.
גם במקרים בהם השיניים נשחקו או שנפגעו מעששת ואיבדו חומר שן, הכתר מהווה את הפתרון המושלם, שכן הוא מקנה למטופל מראה נקי ואסתטי.

כיום, ניתן למצוא סוגים שונים של כתרים שלכל אחד מהם היתרונות שלו.

 

כתר ציפוי חרסינה משלב בין מתכת לחרסינה, שכן שכבתו היא מתכתית אך מצופה בחרסינה. לכתר זה יש חסרון בולט- עם הזמן השכבה המתכתית עלולה להיחשף, מה שמוביל כמובן לחוסר נוחות ונעימות.

 

כתר זרקוניה לדוגמא, אינו מכיל בתוכו מתכות כמו שניתן למצוא בכתר ציפוי חרסינה. הוא מכסה לחלוטין את השן, מחזק אותה ומאפשר להשתמש בה מבלי חשש לכאבים או לבעיות.

 

כתר חרסינה מלאה, שהוא הכתר השכיח ביותר לאחר טיפולי שורש. כאשר השן חלשה, כתר החרסינה העוטף אותה, מעניק לה את החוזק שהיא צריכה על מנת שלא תהיה חשופה לפגיעות אפשריות. בנוסף, מדובר בכתר האסתטי ביותר שכן הצבע והשקיפות שלו הם ברמת דיוק מקסימלית לשן.

 

כתר מתכת הוא כתר העשוי ממתכת זהב או פלדיום. הוא אמנם חזק ויציב, אך עקב צבעו המוזהב, לא נחשב לכתר אסתטי במיוחד, שכן חיוך עם שיניים לבנות שבמרכזן שן זהב, מרתיע מטופלים רבים.